Kontakta oss

Om du har några frågor om böckerna eller vårt arbete är du varmt välkommen att kontakta oss! För oss är det viktigt att få skriva böcker för barn med en så stark värdegrund om just dessa jätteviktiga ämnen; vänskap och mobbning mellan barn. Vi är väldigt tacksamma för all uppmärksamhet och popularitet som serien har fått sedan den började publiceras, och att vi får dela med oss av både en superspännande berättelse och vår värdegrund genom dessa barnböcker.

Barnböcker om vänskap

Värdegrunden i Handbok för superhjältar-böckerna handlar främst om alla barns lika värde. Men den handlar också om både mobbning och utanförskap bland barn samt personlig utveckling och vänskap. Precis som vuxna har barn komplexa förhållanden, och ingenting är svart och vitt. Ett viktigt budskap i bokserien är att alla redan har det som krävs för att uppnå allt de önskar inom sig, bara de är redo att arbeta för det. Det innebär att alla kan förändras och utvecklas. Som personer, i sina förmågor och färdigheter och socialt, tillsammans med andra. Man kan även påverka andra personer till att utvecklas och bygga vänskap med sina tidigare fiender, även om det också är viktigt att respektera och understryka att förlåtelse får ta tid och kräver att personen som har varit dum mot dig verkligen har ändrat sig. Vi lär oss beteenden från media i alla åldrar, men som barn påverkas vi kanske ännu mer. Speciellt när det kommer till ämnen såsom vänskap och mobbning, som är för komplexa för att en lärare ska kunna sammanfatta allt på en whiteboard. Därför är det viktigt för oss att vi får skriva och ge ut en barnbok med en så tydlig värdegrund om vänskap, mobbning, utanförskap och att lära sig tro på sig själv.

Hur viktig är en värdegrund i barnböcker?

I barnböckerna i Handbok för superhjältar-serien är värdegrunden mycket viktig. Böckerna handlar om vänskap, utanförskap och mobbning, samtidigt som de iscensätter en spännande berättelse som engagerar läsare. För oss är det viktigt att förpacka dessa frågor, som vi vet är ständigt närvarande för barn i de åldrar vi vänder oss till, på ett sätt som barn kan ta till sig, relatera till och lära sig av. Som de kan känna sig inspirerade och berörda av. Samtidigt är det viktigt för vår värdegrund, tillsammans med det faktum att vi skapar just barnböcker, att vi aktivt uppmanar barn att söka hjälp om de skulle befinna sig i en situation som liknar Lisas, eller om de har en vän eller en klasskamrat som blir retad eller mobbad. Därför inkluderar vi en sida i slutet av varje bok där barn uppmanas tala med sina föräldrar, lärare eller skolsköterska om de är eller känner någon som är utsatt för mobbning. Även numret till BRIS och deras öppettider finns tydligt listat.
B2B
crossmenu