det är vi som är

ELIAS Våhlund & Agnes Våhlund

Och det är vi som har hittat på berättelserna om Lisa och hennes vänner.

Det kanske verkar konstigt att vi skriver om Lisa och hennes vänner. För i första boken är hon ju väldigt ensam och retad. Men, berättelserna om Lisa tar ju inte slut efter bara en bok. Det kommer massor av fler böcker om henne och hennes liv som superhjälte.

Det är oftast jag, Elias Våhlund, som hittar på de olika äventyren Lisa ska vara med om. Sen pratar jag med Agnes som kommer med massor av idéer hur vi ska göra berättelserna ännu bättre. Efter att vi har bråkat lite om vems idéer som är bäst, vinner Agnes. Sedan sätter hon sig ner och börjar teckna hur hon ser allting i sitt huvud.

Att skriva barnböcker är förmodligen det roligaste vi någonsin har gjort. Vi började skriva på berättelserna om Lisa för drygt tre år sen. Under hela tiden som vi jobbat med det här har folk sagt till oss att vi inte kan leva på barnböcker. Fast vi har aldrig lyssnat på dem. Och hur är väl det. För om vi skulle ha lyssnat på alla som sa att det inte skulle gå. Då skulle det ju inte finnas någon Handbok för Superhjältar.

Om du har en dröm. En sak som du skulle vilja göra. Då spelar det egentligen ingen roll vad alla andra säger till dig. De kanske säger att det aldrig kommer gå. Att det är helt omöjligt. Men det är bara för att det är svårt eller bara för att ingen har gjort det förut. Så det betyder ju inte att det inte går. Det tar bara kanske lite tid innan det fungerar.

Och så är det ju lättare om du har en Handbok för Superhjältar såklart.
crossmenu